Klub odbojke na pijesku Opatija

Od osnutka do danas.

Povijest kluba


Sve je počelo s velikom ljubavlju prema odbojci. Opatijci su bili prilično zagrijani za lokalnu odbojkašku ekipu kluba Opatija, koja je tijekom niza godina skupila brojne vatrene navijače što su redovito pratili sve utakmice koje su se održavale u ondašnjoj dvorani Gorovo. Kad bi stiglo ljeto dvoranska odbojka se ugasila, no zamijenio ju je novi trend - odbojka na pijesku ili od milja beach. Na plaži u Ičićima se počela igrati odbojka u kojoj su sudjelovali znalci, ali i zaljubljenici u odbojku - uglavnom oni koji su se tada našli na plaži.

Nedugo zatim dobra atmosfera pročula se i izvan Ičića i Opatije pa su tako beach dolazili igrati odbojkaši iz drugih klubova što nam je dalo ideju da počnemo razmišljati o pravom turniru, odnosno o pravnom okviru s kojim bismo mogli organizirati razne manifestacije vezane uz odbojku.

Klub odbojke na pijesku Opatija (KOPOP) kao udruga osnovan još 2014. godine i odonda ne samo da organiziramo dobro poznate turnire na ičićanskoj plaži (sa sjajnom novčanom premijom), već i održavamo edukacije za mlade ljude, školu odbojke na pijesku i slične aktivnosti stalno širimo.

Mladen Đorđević, KOP Opatija

KOP Opatija danas


KOPOP čini mnoštvo članova, djevojčica i dječaka, s kojima redovito sudjelujemo na državnim natjecanjima mlađih dobnih kategorija. Do sada se možemo pohvaliti sjajnim rezultatima.

Nakon pet godina odbojkaški turnir u Ičićima najjači je hrvatski turnir u odbojci na pijesku što mnogo znači za lokalnu zajednicu puno znači. Činjenica da vrsni odbojkaši(ce) kao i cijela odbojkaška elita Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije zna gdje se nalaze Ičići, svake godine sve više doprinosi imidžu Ičića i Opatije, kao i porast broja noćenja.

Slovenci nas svake godine zovu i pitaju kad je naš turnir kako se njihovi ne bi organizirali u isto vrijeme.

Ičići Masters 2018


Ovogodišnji turnir ponovno se vraća u sustav natjecanja Prvenstva Hrvatske. Osim što će se opet moći osvojiti visoka novčana premija - čak 50.000 kuna, igrači će na ovom turniru moći osvojiti najveći broj bodova u sklopu Prvenstva Hrvatske, što opravdava naslov Masters.

Imaš pitanja?